ßßß Cookit - przepis na Młoda kapusta z koperkiem do obiadu

Młoda kapusta z koperkiem do obiadu

nazwa

Wykonanie

Dla lubiących kapustę, Wiosna to cudowny okres. Młode główki dostępne na każdym straganie, zachęcają do zakupu i zrobienia czegoś pysznego. Dzisiaj zapraszam na kapustkę do obiadu, ale zapewniam , że sama smakuje równie wybornie jak ze schabowym... polecam.
Składniki:
1 średnia główka kapusty
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
2 ząbki czosnku
100 g masła
sól i pieprz do smaku
opcjonalnie słodka śmietana
Sposób przygotowania:
Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, posolić i gotować prawie do miękkości. Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar wody, dodać masło i pokrojone szczypior i koperek. Doprawić solą, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Można dodatkowo dolać na końcu około 1/3 szklanki słodkiej śmietany. Ja zrobiłam tym razem bez, choć obie wresje polecam...Smacznego :)
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/06/moda-kapusta-z-koperkiem-do-obiadu.html