Wykonanie
Dla lubiących
kapustę, Wiosna to cudowny okres.
Młode główki dostępne na każdym straganie, zachęcają do zakupu i zrobienia czegoś pysznego. Dzisiaj zapraszam na
kapustkę do obiadu, ale zapewniam , że sama smakuje równie wybornie jak ze
schabowym... polecam.

Składniki:1 średnia główka
kapusty1/2 pęczka
koperku1/2 pęczka
szczypiorku2 ząbki
czosnku100 g
masłasól i
pieprz do smakuopcjonalnie słodka
śmietana
Sposób przygotowania:
Kapustę umyć, zszatkować i przełożyć do garnka, zalać zimną
wodą, posolić i gotować prawie do miękkości. Zdjąć pokrywkę i odparować nadmiar
wody, dodać
masło i pokrojone
szczypior i
koperek. Doprawić
solą,
pieprzem i wyciśniętym przez praskę
czosnkiem.

Można dodatkowo dolać na końcu około 1/3 szklanki słodkiej
śmietany. Ja zrobiłam tym razem bez, choć obie wresje polecam...Smacznego :)