ßßß

I znowu ryba :) Poprzednia wyszła mi naprawdę fantastyczna. Nie to żebym jakoś się specjalnie chwalił, ale naprawdę była niesamowita (przepis tutaj). Więc będąc na fali płynę dalej. Znów Magda znalazła jakiś przepis w internecie i oświadczyła, że ja wróci z basenu to ryba ma być gotowa. I znowu, tak jak poprzednio, miałem ochotę zakląć szpetnie, ale przecież pacierza i ryby nigdy nie odmawiam :)Tym razem także, jak poprzednio, będziemy bazować na gotowcu Knorra "Fix ryba zapiekana w sosie koperkowym". Zwykle nie pochwalam takich rozwiązań, bo te wszystkie fiksy-sriksy można samemu sobie zrobić, ale ten akurat Knurowi wyszedł wielce smacznie. Nabyłem zatem drogą kupna torebeczkę i wziąłem się do pracy. Popijając podczas pracy reńskie wino Liebfraumilch. Tani sikacz, ale smak ma naprawdę wyborny. Osobiście polecam. :)A do owej ryby potrzebujemy:- 3 marchewki- pół selera korzeniowego- 1 biała cebula- 350 g świeżych lub 600 g mrożonych filetów z ryby- 1 fix Knorra "Ryba zapiekana w sosie koperkowym"- 200 ml jogurtu naturalnego- sól, pieprz- cytryna, koperek (do ozdoby)Marchewki i selera obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę też obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy wszystkie warzywa na patelnię, przyprawiamy pieprzem i podsmażamy 7-10 minut. Potem przekładamy do naczynia do zapiekania. Na warzywach układamy rybę lekko oprószoną solą.Fix mieszamy dokładnie z jogurtem naturalnym i wylewamy na rybę i warzywa. Jeśli ktoś nie martwi się - tak jak Magda - "rosnącą dupą" to zalecałbym zamiast jogurtu użyć smietany 18%.Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i wstawiamy rybę na 25 minut.Wyjmujemy i przyozdabiamy koperkiem i cytryną. Gotowe i smacznego :)