Wykonanie
            Przepadłam chyba, polubiłam się z pieczeniem. Chyba też to zauważyliście...Ja nie wiem co to się porobiło, starość najwyraźniej....nie wiem. Wiem natomiast, że nie mam ambicji piec 
tortów czy wielokremowych ciast z posypkami i innymi....na myśl, o których mnie "czepie". Zdecydowanie bardziej wolę proste ciasta, 
ciasteczka czy muffiny, są wdzięcznym i szybkim tematem, a to przecież o to chodzi...Moje zrobiłam mieszając pasztet i oprawiając 
ryby.Brawo Ja.Przepis na babeczki, mam od Ani Starmach - taaak, znowu...to są, były (łącznie z poprzednimi) pierwsze dwie pozycje, które zobaczyłam w książce i postanowiłam zrobić od razu. Muffiny są genialne w swej prostocie i nie przesadzam, one są tak zwyczajnie pyszne...lekkie, mimo zawartości 
masła (!), puszyste, chrupiące na wierzchu, oszalałam z pierwszym kęsem. Oesuuu, no są kaloryczne, w poniedziałek idę na trening i nawet nie pisnę, obiecuję ;p Kochani, musicie je zrobić, dzieciakom na pewno posmakują, gwarantuję, choć TE 
czekoladowe z 
chilii też weszły jak w 
masło....z tego co wiem i widziałam :DTakże lepiej takie wypieki, niż kupne nie wiadomo co, prawda ?Co do samego przepisu jeszcze, wszystkich składników używa się w tej samej ilości, czyli 
mąka, 
masło czy 
cukier...łatwe zatem do zapamiętania. Ania proponuje by polać je dodatkowo lukrem 
cytrynowym, żeby były jeszcze lepsze, ale ja zrezygnowałam z tej ilości szczęścia....;)Z podanych składników, można upiec też placek 
cytrynowy, ale wówczas należy wydłużyć czas pieczenia do jakiś 50 minut.To zapraszam !Przygotowanie: około 40 minutSkładniki:200 g 
mąki pszennej - u mnie Szymanowska uniwersalna200 g roztopionego 
masła dobrej jakości200 g 
cukru4 
jaja - u mnie eco2,5 łyżeczki 
proszku do pieczenia2 łyżeczki 
soku z cytryny - u mnie nieco więcejskórka z połowy 
cytryny2 łyżeczki 
cukru waniliowego - domowego najlepiej
Jajka wyjmuję nieco wcześniej. Piekarnik rozgrzewam do 190 st.
Mąkę przesiewam, dodaję 
proszek do pieczenia, mieszam, odstawiam na bok.Roztapiam 
masło.
Jajka ucieram z 
cukrem ( można mikserem albo rózgą ).Dodaję 
cukier waniliowy, 
sok z cytryny oraz startą skórkę. Mieszając, stopniowo dolewam 
masło, następnie dodaję 
mąkę wraz z 
proszkiem do pieczenia.Masa błyskawicznie się wyrabia, jest puszysta !Ciasto przelewam do papilotek, do 3/4 ich wysokości, babeczki dosyć szybko i wyraźnie rosną :DPiec 15-20 minut w zależności od wielkości foremek.Enjoy!









