Wykonanie

Podstępnie przemycona
marchewka, w ulubionych plackach, nie wzbudziła podejrzeń małego Smakosza. Zjadali na wyścigi, ale festiwal plackowy wygrał Młodszy. Na szesnaście miesięcy życia zjadł cztery sztuki, Starszy, na szesnaście lat, jedenaście :)Składniki na 20 sztuk:300 ml gęstego soku marchwiowego (z własnej spiżarni)4 czubate łyżki
mąki orkiszowej200 g
ricotty lub bardzo gęstego
jogurtu2
jabłka (u mnie reneta)1 łyżka posiekanych
rodzynek1
jajko1 płaska łyżeczka
sody1 łyżeczka
cynamonukilka kropel
cytrynyJabłka zetrzeć na gubej tarce, wymieszać z
sokiem,
jajkiem i posiekanymi
rodzynkami.
Makę wymieszać z
sodą i dodać do pozostałych składników wraz z
sokiem z cytryny. Rozgrzać
olej kokosowy i smażyć złote placuszki.