Wykonanie
Bardzo szybki przepis na omlet jajeczny z podsmażonymi warzywami. Nie jest to kulinarne arcydzieło, jednak gdy nie chce Wam się przedzierać przez śniegi po świeże
pieczywo jest to idealne rozwiązanie na śniadanie dla dwóch osób.
Składniki :
- 5
jajek,
- 1
czerwona papryka,
- 1
czerwona cebula,
- posiekana
pietruszka,
- posiekany
szczypiorek,
- 3 duże łyżki
mąki pełnoziarnistej,
- pokrojony w kostkę
pomidor,
-
kiełki lub inne ulubione dodatki - ja dodałam
kiełki Adzuki,
-
oliwa,
- płaska łyżka
soli i
pieprzu ziołowego.
Krok 1:
Cebulkę zeszklić na
oliwie, dodać pokrojoną w kostkę
paprykę i
pomidora.
Jajka mieszamy z
solą,
pieprzem i
mąką.
Krok 2: Podsmażone warzywa zalewamy
jajkami, dosypujemy
kiełki,
szczypiorek i
pietruszkę, mieszamy.
Krok 3: Czekamy ok. 5 minut aż omlet stężeje. Przewracamy omlet na talerz, ewentualnie polewamy
sosem czosnkowym lub po prostu
keczupem.
Zapraszam na: FANPAGE !