ßßß
Składniki:250g boczniaków18% śmietana lub śmietankacebula2 ząbki czosnkułyżeczka masłaoliwa z oliwekświeża bazyliaświeża pietruszkapieprz, sól
Zaczęłam od pokrojenia cebuli w kostkę i przeciśnięcia czosnku przez praskę.Rozgrzałam oliwę i masło, po czym wrzuciłam powyższe składniki. Chwilę podsmażyłam, aby cebula się zeszkliła.
Pokroiłam boczniaki w większą kostkę ;) (na samą myśl ślinka mi cieknie!:))
...i dodałam do cebulki. Obsmażałam grzyby 5-10 min.
W między czasie pokroiłam świeżą bazylię.
...i zagotowałam wodę na makaron:)
Do boczniaków wlałam śmietankę i dodałam przyprawy (wszystkie)
Wyszło pysznie! :)

Pozdrawiam! :*