ßßß

Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka2-3 łyżki jogurtu greckiego lub gęstego naturalnego1 łyżeczka (z tzw. czubata) słodkiej paprykisól, pieprzrozmarynolej ( w wersji na patelnię i do grzanek)bułka lub bagietkaPrzygotowanie:Pierś opłukać, oczyścić z błony i pokroić na mniejsze kawałki.Przygotować marynatę: jogurt wymieszać z sola pieprzem, papryką i rozmaryn.Włożyć mięso do marynaty, wymieszać, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. (ja zostawiłam na całą noc).Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim mięso lub włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200st. C i piec ok 10-15 minut.Na reszcie oleju usmażyć grzanki z bułki lub bagietki i podać z ciepła piersią..Smacznego ;)