Wykonanie
Kolejne danie z tzw wymyślonych z resztek;)Jeśli chodzi o te resztki to bardziej odmrożenie piersi i szukanie nowego smaku ;)
Kurczak jest soczysty i
powiem szczerze, że po wypróbowaniu tego z patelni i z pieca wolę z patelni na odrobinie
oliwy ;)


Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka2-3 łyżki
jogurtu greckiego lub gęstego naturalnego1 łyżeczka (z tzw. czubata)
słodkiej paprykisól,
pieprzrozmarynolej ( w wersji na patelnię i do grzanek)
bułka lub
bagietkaPrzygotowanie:Pierś opłukać, oczyścić z błony i pokroić na mniejsze kawałki.Przygotować marynatę:
jogurt wymieszać z
sola pieprzem,
papryką i
rozmaryn.Włożyć
mięso do marynaty, wymieszać, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. (ja zostawiłam na całą noc).Na patelni rozgrzać
olej i usmażyć na nim
mięso lub włożyć
kurczaka do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200st. C i piec ok 10-15 minut.Na reszcie
oleju usmażyć grzanki z
bułki lub
bagietki i podać z ciepła piersią..Smacznego ;)