ßßß
 
            
         Składniki:1 litr bulionu warzywno-mięsnego lub warzywnegowarzywa z bulionu (pietruszka, marchewka, seler) lub sama marchewka5 ogórków kiszonych5-10 ziemniaków (zależy ile lubicie, ja uwielbiam wiele)mały kubeczek śmietanykopereksól pieprz w razie potrzeby sok z ogórkówPrzygotowanie:Do garnka wlej wywar i wrzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotuj je do miękkości.Warzywa z bulionu pokrój w kostkę i gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj je do bulionu.Ogórki zetrzyj na tarce i dodaj do zupy.Dopraw solą i pieprzem, w razie potrzeby dodaj sok z ogórków, jeżeli wydaje ci się, że zupa jest mdła.Zagotuj, dodaj drobno pokrojony koperek.Do miseczki odlej trochę zupy, dodaj śmietanę, wymieszaj i wlej do garnka.Smacznego :)
Składniki:1 litr bulionu warzywno-mięsnego lub warzywnegowarzywa z bulionu (pietruszka, marchewka, seler) lub sama marchewka5 ogórków kiszonych5-10 ziemniaków (zależy ile lubicie, ja uwielbiam wiele)mały kubeczek śmietanykopereksól pieprz w razie potrzeby sok z ogórkówPrzygotowanie:Do garnka wlej wywar i wrzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotuj je do miękkości.Warzywa z bulionu pokrój w kostkę i gdy ziemniaki będą miękkie, dodaj je do bulionu.Ogórki zetrzyj na tarce i dodaj do zupy.Dopraw solą i pieprzem, w razie potrzeby dodaj sok z ogórków, jeżeli wydaje ci się, że zupa jest mdła.Zagotuj, dodaj drobno pokrojony koperek.Do miseczki odlej trochę zupy, dodaj śmietanę, wymieszaj i wlej do garnka.Smacznego :)