ßßß

Składniki:
2 banany1 szklanka cukru0,5 kostki masła70ml mleka1 jajko2 żółtka1,5 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżka imbiru3-4 czekoladki MerciPrzygotowanie:Banany rozgnieść widelcem.Wrzucić puree do rondelka, zasypać cukrem, dodać mleko oraz masło i podgrzewać, często mieszając, aż cukier całkiem się rozpuści. Odstawić do wystygnięcia.W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli i imbirem.Do przestudzonej masy bananowej dodać jajko i zółtka. Dobrze wymieszać i przelać do miski z suchymi składnikami. Połączyć składniki.Do papilotki wlać łyżkę ciasta, włożyć 1/4-1/3 czekoladki i przykryć kolejną łyżką ciasta.Piec w papilotkach, w temperaturze 190C przez 20 minut.Ciepłe ciastko ma płynne wnętrze, w zimnym czekolada jednak się ściągnie ;)Smacznego ;)