Przepis na biszkoptSkładniki:-4 jajka-1 szklanka cukru-1/2 szklanki mąki-1/2 szklanki kartoflanki-proszek do pieczeniaSposób przygotowania:Jajka ubijamy z cukrem na pianę. Dodajemy na przemian mąkę i kartoflankę cały czas miksując. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut.Przepis na krem maślanySkładniki:-1 kostka masła-1 szklanka cukru-sok z 1/2 cytryny lub aromat waniliowy-2 łyżki mlekaSposób przygotowania:Masło ucieramy mikserem stopniowo dodając cukier puder. Miksujemy aż wytworzy się puszysty krem. Następnie cały czas miksując wlewamy mleko. Na końcu dodajemy sok z cytryny lub aromat waniliowy.Krem rozsmarowujemy na biszkopt. Na krem dodajemy dowolny owoc np: truskawki, brzoskwinie, ananas itp. Owoc zalewamy galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu. Na blachę placka wystarczą nam 2 galaretki. Placek wstawiamy na ok. 3 godzinki do lodówki.Smacznego:)A.