ßßß


SKŁADNIKI:ok 1kg. szynki wieprzowejolej do obsmażenia szynki na marynatę: pół szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz , papryka słodka, tymianek majeranek, czosnek ok 4 ząbki, liść laurowy , ziele angielskieWYKONANIE:Szynkę myjemy , osuszamy. składniki marynaty mieszamy ze sobą i obtaczamy nimi bardzo dokładnie szynkę. Można miejscami nakłuć nożem lub widelcem, w tedy marynata dokładnie wejdzie do środka mięsa. Szynkę zostawić w marancie przynajmniej na kilka godzin.
Przed pieczeniem rozgrzać na patelni olej . Na bardzo gorący położyć szynkę i opiec z obu stron. taki sposób sprawi ,że będzie bardziej soczysta.Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego i prze godzinę pieczemy w 200 stopniach. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze 30 min.Możemy jeść na gorąco i jako dodatek do kanapek.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.