Dziś mój ulubiony obiadek :)Potrzebne będzie:2 płaty łososiatorebka szpinakuser favitacytrynasólpieprzprzyprawyolej Kujawski z cytryną i bazylią1 ząbek czosnkuPrzygotowanieŁososiasolę i pieprzę. Dodaję też inne przyprawy jeśli lubicie, według uznania.Na patelnię daję odrobinę masła i wyciskam ząbek czosnku. Podsmażam go ale pamiętajmy, aby czosnek nie zrobił się brązowy bo szpinak będzie gorzki. Po chwili wrzucam opłukane i odsączone liście szpinaku.Gdy szpinak zaczyna zmniejszać swoją objętość zaczynam go przyprawiać solą i pieprzem, a następnie wyciśniętym sokiem z cytryny (góra z jednego plasterka sok - to także wedle Waszych upodobań smakowych dla mnie tyle jest w sam raz). Na początek nie przesadzajcie z przyprawianiem, pamiętajcie to ma Wam smakować! Uwierzcie mi szpinak jest wspaniały tylko trzeba go dobrze przygotować.Gdy już wszystko pięknie się skomponuje, a szpinak zmięknie dodaję połowę sera favita z Mlekovity pokrojonego w kostkę.W międzyczasie na patelnię dajęolej kujawski z cytryną i podsmażam łososia.SMACZNEGO!!!