Wykonanie
             Sałatka
Sałatka tylko z nazwy "wiosenna", bo według mnie do wykonania praktycznie cały rok.Ale jej kolory kojarzą się zdecydowanie z wiosną i tak miło na talerzu, że otrzymała ode mnie taką nazwę :)A sos możecie wypróbować do swoich innych ulubionych sałatek :)Potrzebne będzie:1/2 
kalafior1 
pomidor1 
papryka1 
cebulaczosnekolejmusztarda dijon
miódcytrynapieprzsólPrzygotowanie:
Kalafior ugotować na al' dente i podzielić na małe różyczki. 
Pomidor pokroić w kostkę, 
paprykę w kostkę. 
Cebulę w półksiężyce cieniutko i porozdzielać.Sos:Do wysokiej szklanki dać wycisnąć ząbek 
czosnku, 1/2 łyżeczki 
musztardy, sok z 1/2 
cytryny, łyżeczkę 
miodu, 
pieprz i 
sól do smaku. Na koniec wszystko miksować na małych obrotach i dodać wolnym strumieniem 
olej - tak aż wszystko uzyska konsystencję lejącą. Tym sosem polać warzywa.