ßßß
Ciasto:1 kostka masła3 jajka7 łyżek wody1 1/2 szklanki cukru2 1/2 szklanka mąki2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa:600 g dyni piżmowej (masłowej)1 puszka mleka kokosowegook 1/2 szklanki cukruPrzygotowujemy ciasto: masło rozpuszczamy z wodą, kakao i cukrem, nie gotujemy. Gdy cukier się roztopi masę odstawiamy do przestudzenia.Białka ubijamy na sztywno i powoli na przemian z przesianą mąką i proszkiem dodajemy do masy kakaowej. Masę delikatnie mieszamy i wylewamy na wysmarowaną foremkę średniej wielkości i pieczemy przez 40 minut w 170 C.Dynie kroimy w kostkę i dusimy z odrobiną wody do miękkości, następnie miksujemy na gładką masę, dodajemy cukier jeszcze do ciepłej masy aby się rozpuścił.Mleczko kokosowe o temperaturze pokojowej (schłodzone będzie zbyt twarde) miksujemy i dodajemy do masy dyniowej.Ciasto zwilżamy przegotowaną wodą i wykładamy na nie masę dyniową. Wierzch ciasta posypujemy orzechami lub startą czekoladą.