Wykonanie
Pyszne, mało pracochłonne danie jednogarnkowe, idealne gdy nie mamy czasu na stanie przy garnkach, ale mamy ochotę na coś dobrego i rozgrzewającego.

0,5 kg
wieprzowego mięsa mielonego1 puszka
ciecierzycy1/2 puszka
groszku1 słoik
koncentratu pomidorowego2 szklanki
bulionu0,3 kg
pieczarek2
cebulesól,
pieprz,
curry,
papryka słodka i ostraodrobina
imbiru w proszku
olej do smażenia
Ciecierzycę i
groszek odsączyć z zalewy i przelać zimną
wodą.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać
mięso i pokrojone w ćwiartki
pieczarki i dalej smażyć około 10 minut. Po tym czasie dodać
ciecierzycę i
groszek, zalać
bulionem, dodać
przecier pomidorowy,
przyprawy i dusić na małym ogniu ok 30-40 minut.