Wilgotne muffiny przykryte kokosową czapeczką z pralinkowym pomponikiem. Czego chcieć więcej w deszczowy i wietrzny jesienny dzień? Tylko kubka kawy do kompletu!Składniki na 12 sztuk:Ciasto:-2 szklanki maki pszennej-1/2 szklanki wiórek kokosowych-3/4 szklanki cukru-2 jajka-1/2 szklanki jogurtu naturalnego-1/3 szklanki oleju-szczypta soli-1 łyżeczka sody-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia-1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoNa krem:-250ml śmietany kokosowej (otrzymujemy poprzez długie chłodzenie mleczka kokosowego)-250g serka mascarpone-2 czubate łyżki cukru pudru-12 pralinek Rafaello (lub innych kokosowych) do dekoracjiMieszamy razem przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól. W oddzielnym naczyniu mieszamy jogurt, jajka, olej, wiórki kokosowe, ekstrakt i cukier. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy do połączenia. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami (napełniamy ok 3/4 ich wysokości). wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut (sprawdzamy patyczkiem). Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.Przygotowujemy krem. Śmietanękokosową ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder a następnie, stopniowo, mascarpone. Gotowym kremem dekorujemy babeczki. Na każdej układamy pralinkę.Przechowujemy w lodówce.Smacznego!