ßßß
Składniki:ok. 300 g świeżych podgrzybków (lub mieszanych grzybów leśnych)1 marchewka1/2 selera3 średnie ziemniaki1 cebulasól, pieprz2 łyżki masłamała śmietana 12%2 garście posiekanej natki pietruszki1. Seler i marchewkę obrać i pokroić w małe słupki. Zalać ok. 1 litrem wody, dodać sól i gotować 15 minut.2. Do gotujących się warzyw dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować jeszcze ok. 15 minut.3. Podczas gdy warzywa się gotują, oczyścić i posiekać w paski grzyby (kapelusze i ogonki) oraz pokroić cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła i podsmażyć na nim cebulę. Po kilku minutach dodać grzyby i smażyć około 5 minut.4. Do ugotowanych warzyw dodać grzyby podsmażone z cebulą i gotować jeszcze ok. 10-15 minut. Przyprawić pieprzem mielonym, zabielić śmietaną (można dodać łyżkę mąki), zagotować i na samym końcu dodać natkę pietruszki.Przepis dodaję do akcji: