ßßß
Składniki:1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej1/2 szklanki mąki kukurydzianej1 łyżeczka sody oczyszczonej1/4 łyżeczki soli3/4 szklanki cukrujajka1/3 szklanki oleju rzepakowego400 g jogurtu naturalnego1/4 szklanki mleka12 dużych malin1/2 szklanki czarnych porzeczek1/2 szklanki jagód/borówek1. Rozmącamy jajko trzepaczką, łączymy z olejem rzepakowym, jogurtem naturalnym i mlekiem.2. Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche ciągle mieszając: cukier, 2 rodzaje mąki, sól i sodę oczyszczoną. Składniki mokre i suche możemy wymieszać oczywiście w robocie kuchennym.3. Napełniamy ciastem formy do babeczek. Podana porcja ciasta wystarcza na 12 sztuk wypieków.4. Myjemy owoce. Porzeczki obrywamy z szypułek.5. Wierzch każdej babeczki posypujemy jagodami i porzeczkami, w środek wciskamy po jednej malinie.6. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200 °C. Wyjmujemy z foremek, kiedy są jeszcze ciepłe.Przepis dodaję do akcji Domi w kuchni Muffinkowo III .