Wykonanie

Wyborna zupa z winnym aromatem,posmakiem
czosnku,
kminku i gałkimuszkatołowej. Przypadnie do gustu tym wszystkim, którzy lubią
serowefondue. My byliśmy zachwyceni.500 ml dobrego
wywaru z kurczaka,150 g
sera Emmentaler, 150 g
seraGruyère, 200 g
krewetek z zalewy,ząbek
czosnku, 150 ml
białego winawytrawnego, garść
orzeszków ziemnych,jedna ugotowana
marchewka, biały
pieprz,
gałka muszkatołowa,
kminek.
Sery starłam na największych oczkach tarki, włożyłam do wrzącego rosołu. Podgrzewałamokoło 15 minut na minimalnym ogniu cały czas mieszając.
Krewetki osączyłam na sitku,dodałam do zupy. Wlałam
wino (Pinot Grigio), doprawiłam zmielonym
kminkiem orazświeżo startą
gałką muszkatołową i
białym pieprzem. Ząbek
czosnku przekroiłam na pół,natarłam nim podgrzane miseczki, w których zamierzałam podać potrawę. Zupę rozlałamdo naczyń, posypałam orzeszkami, udekorowałam marchewkowymi gwiazdkami i
natką.Bardzo smacznie polecam :)