Wykonanie
Świetne jako przystawka na wieczór ze znajomymi.
Krewetki są bardzo delikatne i smaczne. Łódeczki z
cukinii powodują, że bardzo proste danie wygląda elegancko i wykwintnie.Składniki na 8 porcji:4 małe
cukinie1 opakowanie
krewetek mrożonych Tiger4 ząbki
czosnkunatka pietruszkimała
cebula dymka6 łyżek
majonezu3 łyżki
ketchupusól,
pieprz,
papryka ostra suszonaPrzygotowanie:
Cukinie lekko obgotować w osolonej wodzie. Wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć pestki. W misce wymieszać
majonez,
ketchup, posiekaną
cebulę i przyprawić
solą,
pieprzem i
papryką.
Krewetki opłukać w gorącej wodzie, żeby lekko się odmroziły i zostawić w sicie.
Czosnek i
natkę pietruszki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać
olej, wrzucić
czosnek,
natkę pietruszki i
krewetki. Smażyć do momentu, aż
krewetki będą miękkie. Na talerz położyć połówkę
cukinii, nałożyć sosu do środka (około 2-3 łyżki), na wierch poukładać po 3-5
krewetek. Smacznego.