Wykonanie
Prosta surówka z
kopru włoskiego. Idealna jako dodatek do ryb (grillowanych, pieczonych, smażonych).

Składniki (na miskę sałatki):1
koper włoski (fenkuł)ok 2-3 łyżki
kaparówgarstka świeżego
koperkuświeżo zmielony
pieprzok 2 łyżeczek sosu balsamico (lub sos: 2 łyżeczki
oliwy z oliwek, 1 łyżeczka
octu balsamicznego, odrobina
cukru lub
miodu)Przygotowanie:
Koper włoski myjemy, wycinamy twardą część ze środka i siekamy na drobniejsze kawałki.
Kapary odsączamy z zalewy i kroimy drobniej (nie zbyt drobno, wystarczy mniej więcej na połówki).
Koperek myjemy i siekamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy sosem i odstawiamy na kilka minut żeby surówka lekko się przegryzła.