Wykonanie
Pamiętacie surówkę z
białej kapusty ? O tę .Dziś bardzo podobna... z
młodych warzyw :
kapusty,
marchewki i
koperku.Wspaniały dodatek do letniego obiadu czy grilla (:Składniki :* 1 główka
młodej kapusty,* 2-3
młode marchewki,* pęczek
koperku,* 3 łyżki
oliwy,* 1 łyżka
octu ryżowego,*
sól,
pieprz,* 1/2 łyżeczki
cukru,Przygotowanie :
Kapustę drobno posiekaj,
marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach a
koperek drobno posiekaj, włóż wszystko do miski.W szklance zmieszaj
oliwę,
ocet ryżowy, szczyptę
soli i
pieprzy a także pół łyżeczki
cukru, dodaj do warzyw.Surówkę dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.