Wykonanie
« Wycieczka po Krecie – podsumowanieFrytki z
batatów z sosem tahini »gru 07przez Sylwia-Follow the Taste

Składniki:1/2 małej
czerwonej kapustypół puszki
ananasapęczek
koperkuspora garść
orzeszków ziemnych (niesolonych!)sos:1 łyżka
majonezuokoło 1 łyżka
mioduokoło 1-2 łyżek
syropu z
ananasa z puszki1 łyżka
oliwy z oliwekodrobina
soli i
pieprzu do smakuPrzygotowanie:
Kapustę umyć, oderwać wierzchnie liście i poszatkować dość drobno, wrzucić do miski. Następnie dodać pokrojonego w kostkę
ananasa z puszki, posiekany
koperek oraz posiekane
orzeszki ziemne (ja posiekałam średnio drobno). Składniki sosu wmieszać ze sobą, doprawić do smaku i zalać nim
sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i zajadać. Surówka smakuję również dobrze jak trochę się przegryzie. Jest to świetny dodatek do
mięs jak i również do ryb
