ßßß Cookit - przepis na Surówka z czerwonej kapusty i ananasa

Surówka z czerwonej kapusty i ananasa

nazwa

Wykonanie

« Wycieczka po Krecie – podsumowanie
Frytki z batatów z sosem tahini »
gru 07
przez Sylwia-Follow the Taste
Składniki:
1/2 małej czerwonej kapusty
pół puszki ananasa
pęczek koperku
spora garść orzeszków ziemnych (niesolonych!)
sos:
1 łyżka majonezu
około 1 łyżka miodu
około 1-2 łyżek syropu z ananasa z puszki
1 łyżka oliwy z oliwek
odrobina soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Kapustę umyć, oderwać wierzchnie liście i poszatkować dość drobno, wrzucić do miski. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa z puszki, posiekany koperek oraz posiekane orzeszki ziemne (ja posiekałam średnio drobno). Składniki sosu wmieszać ze sobą, doprawić do smaku i zalać nim sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i zajadać. Surówka smakuję również dobrze jak trochę się przegryzie. Jest to świetny dodatek do mięs jak i również do ryb
Źródło:http://www.followthetaste.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty-i-ananasa