ßßß
Składniki:1/2 małej czerwonej kapustypół puszki ananasapęczek koperkuspora garść orzeszków ziemnych (niesolonych!)sos:1 łyżka majonezuokoło 1 łyżka mioduokoło 1-2 łyżek syropu z ananasa z puszki1 łyżka oliwy z oliwekodrobina soli i pieprzu do smakuPrzygotowanie:Kapustę umyć, oderwać wierzchnie liście i poszatkować dość drobno, wrzucić do miski. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ananasa z puszki, posiekany koperek oraz posiekane orzeszki ziemne (ja posiekałam średnio drobno). Składniki sosu wmieszać ze sobą, doprawić do smaku i zalać nim sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszać i zajadać. Surówka smakuję również dobrze jak trochę się przegryzie. Jest to świetny dodatek do mięs jak i również do ryb