Wykonanie
Share the post "Marynowane
jajka nadziewane z
sałatką z łososia/Smoked salmon salad devilled eggs"Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, warto więc zacząć testować potrawy, które zagoszczą na świątecznym
stole. W tym roku świąteczne przygotowania rozpoczęłam od nadziewanych
sałatką z
łososiem wędzonym marynowanych
jajek . Wyszły pyszne, polecam!Scroll down for EnglishMarynowane
jajka nadziewane z
sałatką z
łososia(12
jajek, 24 połówki)Składniki:12 marynowanych
jajek (ja użyłam ekologicznych Farmio)120 g
wędzonego łososia, pokrojonego w drobną kostkę1 łyżka
chrzanu ze słoiczka
sól i
pieprz2 łyżeczki bardzo drobno posiekanej
czerwonej cebuli2 łyżeczki posiekanej
natki pietruszki3 łyżki
korniszonów pokrojonych w drobną kostkę1 łyżeczka
cukru1/2 szklanki
majonezuPrzygotowanie:Wyjmij
jajka ze słoika, w którym się marynowały i wylej marynatę. Przekrój
jajka wzdłuż na pół, bardzo delikatnie wyjmij
żółtka i umieść je w miseczce.Dodaj do
żółtek chrzan,
cebulę,
pietruszkę,
korniszony,
cukier i
majonez. Dopraw
solą i
pieprzem i dokładnie wymieszaj.Używając szprycy (dla ładniejszego efektu) napełnij miejsca po żółtkach i udekoruj
pietruszką.Smacznego!

English versionSmoked salmon salad devilled eggs(12 eggs, 24 halves)Ingredients:12 hard boiled, pickled eggs120 g smoked salmon, finely diced1 tablespoon horseradishsalt and pepper2 teaspoons minced red onion2 teaspoons minced parsley3 tablespoons minced gerkins1 teaspoon sugar1/2 cup mayonnaisePreparation:Remove eggs from jar, discard liquid. Cut eggs in half vertically. Take out yolks and place them into a medium bowl.Add horseradish, shallot, parsley, gerkins, sugar and mayonnaise. Season with salt andpepper. Mix to combine.Fill egg halves with egg mixture. Garnish with chopped parsley.Enjoy!

Share the post "Marynowane
jajka nadziewane z
sałatką z łososia/Smoked salmon salad devilled eggs"



