ßßß Cookit - przepis na Chrzanowa pasta rybna

Chrzanowa pasta rybna

nazwa

Wykonanie

Moje kolejne smarowidło do chleba to pasta rybna z mocną nutą chrzanową. Użyłam dorsza bo taką rybę miałam ale moim zdaniem na pastę najlepiej nadaje się makrela . Dorsz jak dla mnie jest trochę za suchy więc musiałam użyć sporo majonezu, żeby uzyskać odpowiednią konsystencj ę ale mimo tego pasta wyszła bardzo dobra.
Składniki:
1 wędzona ryba
3 jajka
3 łyżki majonezu
2 łyżki chrzanu (według uznania)
natka pietruszki
sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo. Rybę obrać z ości i rozgnieść widelcem razem z jajkami. Dodać majonez, chrzan, sól, pieprz oraz posiekana pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2013/09/Chrzanowa-pasta-rybna.html