Składniki:Pizza z salami i pieczarkamiSkładniki:Ciasto na 4 pizze o średnicy ok 29 cm.700 g mąki pszennej50 g. świeżych drożdży300 ml. ciepłej ( nie gorącej) wody2 łyżki oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka cukru1 łyżka soliProporcję dodatków wg. uznania:tarty ser żółtyPikantne salamipieczarkikukurydza konserwowaprzecier pomidorowy ( u mnie z ziołami)pieprzPrzygotowanie:Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru-odstawiamy do wypłynięcia na wierzch. Mąkę łączymy z olejem , proszkiem do pieczenia oraz solą . Wlewamy gotowy zaczyn z drożdży. Wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne ( przy wyrabianiu ciasta możemy sobie pomóc sposobem smarowania rąk olejem) Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem no ok godz do podwojenia objętości.Gotowe ciasto wyrabiamy ponownie chwilkę. Bierzemy 1/4 ciasta . rozwałkowujemy cienki placek na stolnicy obsypanej mąką. Wykładamy nim blaszkę do pieczenia pizzy , wystające boki delikatnie zawijamy i przyciskamy do środka. Placek smarujemy przecierem pomidorowym , obsypujemy obficie serem żółtym. Pieczarki obieramy , myjemy , kroimy w plastry. Na placku układamy salami , pieczarki oraz kukurydzę . Całość obsypujemy odrobiną sera żółtego.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 30/35 min z termoobiegiem grzanie góra-dół.Smacznego:)