ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka pszenna 2 szklanekdrożdże 20 gramówpiwo 1/2 szklanekwoda 1/2 szklanekolej 3 łyżek stołowychcukier 1/2 łyżek deserowychprzyprawa do pizzy według uznaniaser żółty 100 gramówsalami 30 gramówpieczarki 4 sztuksos pomidorowy 4 łyżek stołowychsól 1/2 łyżek deserowychWykonanie:Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem, rozrobić z piwem i wodą. Odstawić na kilka minut. Mąkę przesiać, dodać drożdże i olej, posolić. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Blaszkę wyłożyć ciastem, posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą. Ser zetrzeć na tarce, następnie układać salami i pieczarki. piec 20 min w mocno nagrzanym piekarniku.Autor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: