Wykonanie
23 kwietnia 2014Składniki:300g.
szynki wieprzowej1 pęczek
rzodkiewek (8-9sztuk)2 łyżki tartego
sera żółtego1 łyżka
oliwy1 łyżeczka:
soli ,
pieprzu,
curry,1/2 łyżeczki
słodkiej paprykiszczypta
chiliwiórki
smalcuolej do smazeniaDodatkowo:nitka


Przygotowanie:
Szynkę pokroić w plastry ,rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić
mięsa.
Oliwę połączyć z
przyprawami ,zalać
mięso-wymieszać,odstawić pod przykryciem na 2-3 h.W
między czasie
rzodkiewki pokroić drobno( najpierw cienkie plasterki ,później w kostkę),wymieszać z
serem żółty.Na każdy plaster
mięsa nakładać łyżkę farszu ,zwijać najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Każdą roladkę ,zwinąć nitką,smażyć z każdej strony na rozgrzanym
oleju do zmiany koloru.Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć wiórki
smalcu ,przełożyć roladki.Piec 40 min w 180st.Przed podaniem usunąć
nitki.SmacznegoPost navigation← Odpowiednio kwaśny z tradycyjnymi dodatkami.Taki właśnie powinien być żurek :)Bomba witaminowa na jednym talerzu.Oryginalna a za razem uniwersalna
sałatka świetnie sprawdzi się na lekki obiad lub kolację.Podana sama z delikatnym
mięsem lub grzankami stanowi syty i zdrowy posiłek.Zapraszam :) →