ßßß

Przygotowanie:Szynkę pokroić w plastry ,rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić mięsa.Oliwę połączyć z przyprawami ,zalać mięso-wymieszać,odstawić pod przykryciem na 2-3 h.W między czasie rzodkiewki pokroić drobno( najpierw cienkie plasterki ,później w kostkę),wymieszać z serem żółty.Na każdy plaster mięsa nakładać łyżkę farszu ,zwijać najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Każdą roladkę ,zwinąć nitką,smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju do zmiany koloru.Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć wiórki smalcu ,przełożyć roladki.Piec 40 min w 180st.Przed podaniem usunąć nitki.SmacznegoPost navigation← Odpowiednio kwaśny z tradycyjnymi dodatkami.Taki właśnie powinien być żurek :)Bomba witaminowa na jednym talerzu.Oryginalna a za razem uniwersalna sałatka świetnie sprawdzi się na lekki obiad lub kolację.Podana sama z delikatnym mięsem lub grzankami stanowi syty i zdrowy posiłek.Zapraszam :) →