Wykonanie
11 czerwca 2014Składniki:1 placek tortilli3
truskawki1/2
banana2 liście
sałaty2 łyżki
śmietany 18 %
cukierPrzygotowanie:
truskawki umyć , osuszyć , oderwać szypułki , pokroić je w plasterki.
Banana obrać i także pokroić w plasterki.Placek tortilli posmarować po całości
śmietaną , oprószyć
cukrem.Położyć liść
sałaty oraz
owoce.Zwinąć placek najpierw jedne boki do środka a następnie w rulon.Przekroić tortillę na 3 części.Obok położyć liść
sałaty i z
banana i
truskawki zrobić buźkę.SmacznegoPost navigation← Zawszę wydawało mi się że
truskawki je się na słodko. Połączenie ich z
rybą lub innym
mięsem było dla mnie abstrakcją.Jednak teraz gdy
truskawki są tak piękne i smaczne a w lodówce miałam delikatne
polędwiczki z
dorsza postanowiłam wcielić swój pomysł w życie. Efekt mnie zszokował, te niekonwencjonalne połącznie podbiło moje
kubki smakowe ,
trawa cytrynowa idealnie podkreśla smak dania.Leczo w nowej odsłonie , świetnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. Nowy sposób na pyszną
cukinię bez której nie wyobrażam sobie tej potrawy :) →