Wykonanie
13 czerwca 2014Składniki:1/2 główki małej,
młodej białej kapusty2
młode marchewki1/2 pęczka
koperku2 łyżki
masła śmietankowego250 ml
śmietany 18%1 łyżeczka
octusól ,
pieprz

Przygotowanie:Warzywa umyć , osuszyć (
marchewki obrać).
Kapustę poszatkować drobno ,
marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.Zalać warzywa
wodą , gotować do miękkości około 30 min.Po tym czasie zawartość garnka przelać na sitko.
Koperek umyć , osuszyć posiekać drobno.Na patelni rozpuścić
masło , włożyć warzywa oraz
koperek, wlać
ocet , doprawić do smaku
solą i
pieprzem , smażyć ok 5 min. do całkowitego odparowania płynu co jakiś czas mieszając.Wyłączyć gaz , dodać
śmietanę , wszystko dokładnie wymieszać.SmacznegoPost navigation← Kanapka w takiej wersji posmakuje małemu i
dużemu. Domowy fast-food na cieście pizzowym z dużą ilością warzyw które warto zjadać teraz gdy są świeże i mają mnóstwo witamin.Kremowa i delikatna zupa z przesmażonym
kalafiorem który nadaje jej wyjątkowego smaku. →