Wykonanie
Teraz coś dla miłośników warzywek, coś a`la bigosik z
młodej kapustki. Pyszne, wspaniałe, szybkie i choć ja dodałam jednak
mięsko ( bo jak bez
mięska) to bez tego dodatku byłby wspaniały obiadek dla wegetarian.- 1 główka
młodej ,
białej kapusty- 2
marchewki średniej wielkości- 2
kiełbasy ( Wasze ulubione)- 1 solidna łyżka
masła-
sól,
pieprz do smaku- pęczek świeżego
koperkuKapustę myjemy i kroimy w paski.
Marchew myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę.
Kiełbasę kroimy również w kosteczkę.
Masło roztapiamy w głębokiej patelni lub garnku. Jak się roztopi wrzucamy
marchewkę , chwilę dusimy a następnie
kapustę i
kiełbasę. Mieszamy i dusimy do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku.Na koniec mieszamy wszystko z posiekanym
koperkiem.


