ßßß

Przygotowanie:Zaczyn: Drożdże w kruszyć do miski dodać cukier oraz mąkę.Wymieszać by zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany(ew. dodać jeszce mąki). Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok.15 minut. wyrośnięcia.Cisto:masło rozpuścić , odstawić do wystygnięcia.do miski wsypać mąkę , sól , dodać wyrośnięte drożdże , zimne masło oraz jajka.Wyrobić gładkie , elastyczne ciasto ok 10 min.Odstawić ponownie pod przykryciem w ciepłe miejsce na 1 h. do podwojenia objętościWyrośnięte ciasto rozwałkować i ciąć na paski , które przekrawać na 3-4 części.W każdym pasku na środku zrobić ukośne nacięcie nożem przez które przewijać jeden z końcu faworka.Smażyć porcjami w głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.Wykładać łyżką cedzakową na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.Zimne oprószyć cukrem pudrem.SmacznegoPost navigation← Mięso Amura jest bardzo soczyste i delikatnie tłuste , smakiem przypomina tradycyjnego Karpia. Sos śmietanowo-pistacjowy nadaje rybie oryginalności.Pistacje podczas pieczenia lekko miękną , oddają swój smak,aromat i kolor śmietanie.Aromatyczne spaghetti o ciekawym smaku. →