ßßß

Przygotowanie:Ze szczawiu poodcinać ogonki lub zerwać prosto z łąki bez nich.Liście dokładnie umyć , rozłożyć na bawełnianej ściereczce wy wyschły.Szczaw posiekać drobno.W ganku zagotować wodę z solą.Wrzucić szczaw , gotować do momentu zwiędnięcia liści , odcedzić.Przełożyć do wyparzonych słoika/słoików zalać olejem 0,5 cm nad powierzchnią szczawiu.szczelnie zakręcić , odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia.Przechowywać w spiżarni , piwnicy lub lodówce.SmacznegoPost navigation← Przeważnie placki ziemniaczane smażyłam z dodatkiem cebuli , tym razem zstąpiłam ją kalarepą i pieczarkami. Wyszły delikatniejsze , z lekkim kapuścianym smakiem który oddała smażona kalarepa.Domowy koktajl owocowy przygotowany na mleku , posłodzony miodem. Idealnie zaspokaja lekki głód i dostarcza mnóstwo witamin. →