Wykonanie
3 lipca 2014Składniki:2 pojedyncze
piersi kurczakaMarynata:5 łyżek
sosu teriyaki3 łyżki sosu
chili-
czosnkowego1 łyżka
octu balsamicznego1 łyżka
chili w płatkach ja miałam świeżo mielone z
pieprzem ( możemy ew.zastąpić
chili w proszku)1 łyżeczka
soli i
pieprzuPrzygotowanie:Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.Składniki marynaty połączyć razem.Do naczynia w którym będzie się marynowało
mięso przelać ok 1/2 porcji marynaty , położyć pierwszą pierś , posmarować wierzch
mięsa marynatą , czynność powtórzyć z drugą piersią.Pierś odstawić do lodówki na ok 2-3 h.Patelnię grillową rozgrzać , grillować piersi po ok 5 min z każdej strony.
Mięso podawać z ulubionymi dodatkami.SmacznegoPost navigation← Takie śniadanko przygotowałam dla mojej 13
mies. córci , gdyż bardzo lubi zwierzaki. Kolorowa zawartość talerza od razu jej się spodobała i zajadała ze smakiem.Tradycyjne mielone z charakterem i dużą ilością pysznej
cebuli usmażonej na
maśle.Jak dla mnie idealny dodatek do gotowanych
ziemniaków i mizerii lub
marchewki z
groszkiem. →