ßßß Cookit - przepis na Pikantne piersi kurczaka teriyaki

Pikantne piersi kurczaka teriyaki

nazwa

Wykonanie

3 lipca 2014
Składniki:
2 pojedyncze piersi kurczaka
Marynata:
5 łyżek sosu teriyaki
3 łyżki sosu chili-czosnkowego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka chili w płatkach ja miałam świeżo mielone z pieprzem ( możemy ew.zastąpić chili w proszku)
1 łyżeczka soli i pieprzu
Przygotowanie:
Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.
Składniki marynaty połączyć razem.
Do naczynia w którym będzie się marynowało mięso przelać ok 1/2 porcji marynaty , położyć pierwszą pierś , posmarować wierzch mięsa marynatą , czynność powtórzyć z drugą piersią.
Pierś odstawić do lodówki na ok 2-3 h.
Patelnię grillową rozgrzać , grillować piersi po ok 5 min z każdej strony.
Mięso podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Post navigation
← Takie śniadanko przygotowałam dla mojej 13 mies. córci , gdyż bardzo lubi zwierzaki. Kolorowa zawartość talerza od razu jej się spodobała i zajadała ze smakiem.
Tradycyjne mielone z charakterem i dużą ilością pysznej cebuli usmażonej na maśle.Jak dla mnie idealny dodatek do gotowanych ziemniaków i mizerii lub marchewki z groszkiem. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/delikatne-soczyste-mieso-o-wyjatkowym-pikantnnym-smaku