Wykonanie
Składniki:- 150 g
mrożonego szpinaku- 2 małe ząbki
czosnku- 120 g
piersi z kurczaka (przyprawionej według uznania)- 2
białka jaj-
sól,
pieprz,
chili suszone- spray beztłuszczowyNa rozgrzaną patelnię wrzucić
szpinak i rozdrobniony
czosnek.
Pierś kurczaka pokroić w drobne paseczki i przyprawić według uznania, dodać na drugą połówkę patelni.
Szpinak lekko posolić, popieprzyć i dodać pokruszone
chili. Gdy
szpinak się już całkowicie rozmrozi, a
kurczak zarumieni dodać dwa
białka jaj - całość wymieszać.
Składniki odżywcze w całej porcji:
Białko: 38,35 gWęglowodany: 2 , 87 gTłuszcze: 2 , 35 gKcal: 199Mało kalorii a porcja bardzo sycąca z uwagi na dużą zawartość
białka :)