Sam w sobie szpinak nie jest gotowym daniem, ale dodatkiem np. do grillowanej piersi z kurczaka.Składniki:- mrożony szpinak 150 g- 2 średnie ząbki czosnku 6 g- 1/2 papryczki chili 5 g- 1 łyżka serka kremowego (np. Philadelphia - ja dodałam Linessa Cream Cheese light z Lidla)- sól, pieprzRozgrzewamy patelnię spryskaną beztłuszczowym sprayem, dodajemy szpinak i odrobinę wody. Czosnek i ostrą papryczkę drobno siekamy. Kiedy szpinak się już rozmrozi i trochę odparuje, dodajemy papryczkę i czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem, chwilę "smażymy" a na koniec dodajemy 1 łyżkę serka kremowego, mieszamy i gotowe :)Moja propozycja podania:Składniki odżywcze w całej porcji szpinaku:Białko: 4,87 gWęglowodany: 3 , 08 gTłuszcze: 1 , 15 gKcal: 47