ßßß Cookit - przepis na Pieczone jabłka z makową bezą

Pieczone jabłka z makową bezą

nazwa

Wykonanie

23 października 2014
Składniki:
5 twardych jabłek
miód
cynamon
3 białka
1 saszetka cukru waniliowego
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki maku
Przygotowanie:
Ostrym nożykiem od góry powycinać z jabłek gniazda nasienne.
środki wysmarować miodem oraz oprószyć cynamonem.
Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywną pianę dodać mąkę oraz mak.
Ponownie chwilę miksować.
Wierch jabłek udekorować bezą za pomocą szprycy lub łyżeczki.
Piec 60min. w 180 st.
Smacznego
Post navigation
← Tradycyjna kalafiorowa uszlachetniona delikatnym i bardzo cenionym mięsem cielęcym. Moja półtora roczna córka zjadła chętnie dokładkę :)
Tradycyjne kopytka z pełnym witamin sosem szpinakowo-marchewkowym.Największa zwolenniczką tego dania jest moja półtoraroczna córka. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/delikatnepachnacerozplywajace-sie-w-ustach-pieczone-jablka-zdrowy-jesienny-deser