ßßß
Taco to danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Może być podawane jako danie główne, ale sprawdzi się również jako przystawka. Surowa salsa dodaje świeżości i łagodzi pikantny smak farszu.Składnikimięso mielone wołowe, 300 grampomidory, 2 sztukifasola czerwona, 1/2 puszkiczosnek, 3 ząbkikoncentrat pomidorowy, 80 gramsól, pieprz, chili w proszku,sałata lodowa, 1/4 główkitaco kukurydziane, 8 muszlisalsa: pomidor, pół ogórka, pół czerwonej cebuli, 2 łyżeczki sosu chiliSposób przygotowania1. Przygotować salsę: pomidora sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę, a ogórka w paseczki. Wszystkie warzywa połączyć z sosem chili.2. Czosnek przesmażyć na oliwie. Dodać mięsno, przyprawić solą. Smażyć, aż zbrązowieje. Pomidory pozbawione skórki pokroić w kosteczkę, a następnie dodać do mięsa. Prużyć, aż woda się zredukuje. Dodać fasolę odsączoną z zalewy. Dorzucić koncentrat. Wszystko razem wymieszać i przyprawić na ostro.3. Taco podgrzewać przez 3 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Sałatę grubo poszatkować. Na muszle nakładać kolejno: farsz mięsny, sałatę i salsę.Przepis pochodzi z bloga Filozofia smaku.hot to loose weight