Wykonanie
Składniki:7-8 cienkich paróweczek1
cebula czerwona1 puszka
fasoli czerwonej1 puszka
pomidorów krojonych bez skóry
koncentrat pomidorowy1 ząbek
czosnkupapryka ostra,
pieprz,
sól,
papryka słodka,Wykonanie:
Cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy,
parówki obieramy z folii, kroimy w półksiężyce dorzucamy do
cebuli.
Fasolę wsypujemy na sitko, płuczemy.
Fasolę,
pomidory, przecier wrzucamy do garnka i wstawiamy na mały ogień, gotujemy ok 10-5 minut,dodajemy wyciśnięty
czosnek. Podsmażoną
cebulę z
kiełbasą przekładamy do garnka z
fasolką i
pomidorami, doprawiamy przecierem oraz
przyprawami wg uznania.Serwujemy najlepiej ze świeżym
chlebem.Szybciutka i tania przekąska na kolację lub jak kto woli danie obiadowe :) ze względu na przewagę
kiełbaski nad
fasolą - nazwane przeze mnie :
kiełbasą z
czerwoną fasolką, a nie
fasolką po bretońsku.