Wykonanie
Już chyba prościej i szybciej być nie może. Osobom preferującym łagodniejsze smaki proponuję zmniejszenie ilości
chili i
czosnku.Składnikispaghetti, 150 gram
oliwa z oliwek, 4-8 łyżek
papryczka chili, 1 sztuka
czosnek, 4 ząbki
natka pietruszki, 1/2 pęczka
bazylia, 10 liścitarty
parmezan, 2 łyżki
woda z gotowania
makaronu, 2 łyżki
sól,
pieprzSposób przygotowania1. Spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na
oliwie bardzo delikatnie zarumienić przeciśnięty
czosnek i drobno pokrojoną
papryczkę chili (bez pestek). Dodać
makaron, posiekane
zioła,
parmezan,
wodę. Dokładnie wymieszać. W razie potrzeby przyprawić. Przełożyć na talerze.офисная мебель москва