ßßß
SkładnikiSpód:mąka pszenna, 100 gcukier, 40 gmasło, 80 gżółtko, 1 sztukaproszek do pieczenia, 2 gMasa serowa:jajka, 8 sztukmasło, 100 gcukier, 170 gbudyń śmietankowy, 1 opakowanieser trzykrotnie mielony, 500 gSposób przygotowaniaTortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Składniki na ciasto zagnieść i rozłożyć równomiernie w blaszce, którą później należy wstawić do lodówki na 20 minut.Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Pod koniec miksowania dodać połowę cukru.Żółtka utrzeć z margaryną i resztą cukru. Dodać budyń i ser. Zmiksować. Na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Masę wylać na ciasto. Wyrównać powierzchnię.Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 165 stopni (mój piekarnik mocno grzeje, stąd taka niska temperatura, ale możecie ją zwiększyć o 5-10 stopni). Piec około 50 minut.