ßßß
SKŁADNIKINa ser:1kg sera 3 krotnie zmielonego;8 jaj;1,5 szklanki cukru;3 łyżki mąki ziemniaczanej;¾ kostki margaryny lub masła;Na ciasto:1,5 szklanki mąki pszennej;0,5 paczki margaryny;0,5 szklanki cukru;1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;1 całe jajko;1 żółtko.WYKONANIESkładniki na ciasto zagniatamy. Ciasto chowamy do lodówki. Gdy się chłodzi my przygotowujemy masę serową. Oddzielone żółtka ucieramy z cukrem. Margarynę przetapiamy i studzimy. Do masy żółtkowej dodajemy mąkę ziemniaczaną, ser i rozpuszczoną margarynę wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i na końcu dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając. Ciastem wykładamy blaszkę o wymiarach: 33x25. Na ciasto wylewamy masę serową. Pieczemy do 1,5 godziny w zależności od naszego piecyka w temperaturze 170 stopni.