ßßß
Składniki:ciasto3 szklanki mąki pszennej1 margaryna Kasia3 łyżki cukru pudru5 żółtek3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaZ podanych skłądników zagnieść ciasto. Z ciasta odciąć 1/4 część, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Pozostałe 3/4 ciasta wyłożyć na blachę i ponakłuwać widelcem. Blachę z ciastem włożyć do lodówki.masa serowa0,5 kg sera w wiaderku1 jajko1 budyń śmietankowy0,5 szklanki cukru pudru1 kostak masła 200gPodane składniki zmiksować na gładką masę.dodatkowo3/4 szklanki cukru5 białekpuszka brzoskwiń w syropieUbić sztywną pianę z białek, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier.wykonanieBrzoskwinie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałeczki. Masę serową wylać na kruche ciasto, wyłożyć pokrojone w kosteczkę brzoskwinie, na to wyłożyć sztywną pianę z białek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałą 1/4 część ciasta z zamrażarki. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 45 minut.Podawać schłodzone.Smacznego! :)