Wykonanie
Składniki:ciasto3 szklanki
mąki pszennej1
margaryna Kasia3 łyżki
cukru pudru5
żółtek3 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniaZ podanych skłądników zagnieść ciasto. Z ciasta odciąć 1/4 część, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki. Pozostałe 3/4 ciasta wyłożyć na blachę i ponakłuwać widelcem. Blachę z
ciastem włożyć do lodówki.masa serowa0,5 kg
sera w wiaderku1
jajko1
budyń śmietankowy0,5 szklanki
cukru pudru1 kostak
masła 200gPodane składniki zmiksować na gładką masę.dodatkowo3/4 szklanki
cukru5
białekpuszka
brzoskwiń w syropieUbić sztywną pianę z
białek, pod koniec ubijania dodawać stopniowo
cukier.wykonanie
Brzoskwinie odsączyć i pokroić na mniejsze kawałeczki. Masę
serową wylać na kruche ciasto, wyłożyć pokrojone w kosteczkę
brzoskwinie, na to wyłożyć sztywną pianę z
białek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałą 1/4 część ciasta z zamrażarki. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 45 minut.Podawać schłodzone.Smacznego! :)