ßßß
Kiedy kupiłam książkę „Gotuj z Julią” Julii Child ten przepis od razu rzucił mi się w oczy. Dzień Dziecka jest świetną okazją, żeby go wypróbować. Herbatniki są bardzo szybkie w przygotowaniu. Pyszne i chrupiące. W wersji dla dzieci z czekoladą mleczną dla dorosłych sprawdzi się gorzka.SkładnikiCiasto:mąka pszenna, 170 gmąka tortowa, 70 gproszek do pieczenia, 3/4 łyżeczkisól, 1/3 łyżeczkicukier, 1/2 łyżkimasło, 85 gmleko, 1/2 szklankiDodatkowo:czekolada mleczna, 100 gmleko, 2-3 łyżkikolorowa posypkaSposób przygotowaniaWszystkie suche składniki wymieszać. Dodać masło i mleko. Zagnieść szybko ciasto. Obsypać mąką i rozwałkować w prostokąt o grubości 5-7 mm. Wycinać ciasteczka przy pomocy foremek. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik ustawić na funkcję góra-dół i rozgrzać do 170 stopni. Ciasteczka piec 15-17 minut. Studzić na kratce.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Kiedy lekko przestygnie ozdobić nią ciasteczka. Na koniec posypać kolorowymi kuleczkami.Free Samples From Lancome