ßßß
SkładnikiCiasto:jajka, 2 sztukisól, szczyptamąka pszenna, 160 grammasło, 50 grammleko, 270 mililitrówcukier, 1 i 1/2 łyżkiSos:czekolada mleczna, 50 gramśmietana kremówka, 70-80 mililitrówDodatkowo:pomarańcze, 1-2 sztukiSposób przygotowania1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Przesianą mąkę, roztopione masło, żółtka, cukier i mleko zmiksować. Dodać pianę z białek. Bardzo delikatnie wymieszać. Gofrownicę rozgrzać. Przy pierwszym pieczeniu posmarować niewielką ilością oleju. Ciasto wlać do gofrownicy. Zgrzewać do uzyskania złotego koloru.2. Czekoladę połamać. Rozpuścić z kremówką w kąpieli wodnej.3. Z pomarańczy odciąć górną i dolną część, tak aby stabilnie stała na desce. Następnie odkrawać skórkę z białymi błonkami dookoła owocu, jak na zdjęciu niżej. Obraną pomarańczę pokroić w grube plastry.
4. Gofry podawać na ciepło z plastrami pomarańczy i sosem czekoladowym. Z podanych składników wyszło 6 gofrów.viagra generic usa