Wykonanie
Pyszny i prosty przepis na soczyste piersi z piekarnika - nawet mój facet ( nie gotujący wcale ) dałby radę ;)Robi się samo a my możemy się relaksować np w wannie :DUżyłam
mrożonego szpinaku ponieważ świeży zajmował by za dużo miejsca ;) Jeżeli wolicie świeżynkę z blanszujcie i dobrze odcedźcie przed pieczeniem - no i trzeba go dodać około 400 g ;)Do swojego
kurczaka upiekłam
młode ziemniaki,
czerwoną cebulę i
marchewki ;)
Składniki : ( na dwie porcje )* 200 g
mrożonego szpinaku,* dwie pojedyncze piersi z
kury,* 200 g krojonych
pomidorów z puszku ( możesz użyć świeżych ),* 2 ząbki
czosnku, drobno posiekane,*
sól,
pieprz,
Przygotowanie :
Szpinak ułóż na dnie naczynia do pieczenia, przypraw
solą i
pieprzem. na wierzch połóż
piersi z kurczaka a na nie
pomidory, przypraw
solą i
pieprzem i posyp posiekanym
czosnkiem.Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkową półkę i piecz około 30 minut ( w zależności od wielkości piersi ).