Wykonanie
Dyniowe kopytka chodzily mi po glowie od dawna i prawdę mówiąc przygotowałam je już jakiś czas temu. Natłok obowiązków, brak komputera i całe zamieszanie sprawiły, że blog poszedł trochę w odstawkę. Obiecuje poprawę i zapraszam Was do wypróbowania tego na prawdę prostego przepisu na pyszne kopytka.Ja swojepodałam z
masłem czosnkowym ale świetne są z
masłem z
szałwią :)Na blogu zbajdziecie także przepis na tradycyjne kopytka oraz kopytka z
koperkiem .I couldn't stop thinking about pumpkin dumplings for a long
time and to be honest I prepared them already some
time ago. Lots of responsibilities, lack of working computer and all the fuss made the blog went to a backstage. I promise to improve and I invite you to try this really simple recipe for delicious pumpkin dumplings.I served mine with garlic butter but dumplings taste great with sage butter too :)On my blog you can find recipes for traditional polish dumplings and dumplings with dill also ( both recipes are in polish only but you can use translator button on the right top corner ).
Składniki :* 500 g
ziemniaków,* 500 g dyni,*1/2 łyżeczki
gałki muszkatołowej,* 1
jajko,* 200 g
mąki ziemniaczanej,* 400 g
mąki pszennej + do podsypania,Ingredients :* 500 g potatoes,* 500 g pumpkin,* 1/2 tsp nutmeg,* 1 egg,* 200 g potato
flour,* 400 g
flour + some for dusting,
Przygotowanie :
Dynie i
ziemniaki obierz,umyj i pokrój na kawałki.Przełóż do garnka, dodaj łyżeczkę
soli, zalej
wodą i gotuj około 30 minut ( do czasu aż
dynia i
ziemniaki będą miękkie ).Odcedź i odparuj, odstaw do ostygnięcia.Ubij
dynie i
ziemniaki na gładkie puree.Przełóż na blat dodaj
jajko,
gałkę muszkatołową,
mąkę ziemniaczaną i większość
mąki pszennej.Zagnieć ciasto podsypując
mąką do czasu aż przestanie się kleić.Dziel ciasto na części wielkości pięści, formuj wałek i krój na skośne kawałki.Gotowe kopytka układaj na blacie posypanym
mąką.W dużym garnku zagotuj
wodę z łyżką
soli i
oliwy. Wrzucaj kopytka partiami i gotuj przez 3-4 minuty od wypłynięcia.Wyłów sitkiem i przełóż do zimnej
wody na kilka sekund, odcedź i ułóż na talerzu.Jeżeli nie jesz kopytek od razu przełóż je na tace i ostudź.Możesz je też zamrozić warto przedtem dodać łyżkę
oliwy aby się nie skleiły.Preparation:Peel and wash pumpkins and potatoes and cut into pieces.Transfer to a saucepan, add a teaspoon of salt, cover with water and cook for about 30 minutes (until the pumpkin and potatoes are soft).Drain and evaporate, set aside to cool.
Mash pumpkin and potatoes to a smooth puree.Place it on a clean table top, add egg, nutmeg, potato
flour, and
most of the
flour.Knead the dough dusting
flour until no longer sticky.Divide the dough into fist-sized portion, the forming roller and cut to the slanted pieces.Place them on the floured counter top.In a large pot boil water with a spoon of salt and
olive oil. Drop batch of gnocchi ( portions depends of your pot size ) into the boiling water and cook for 3-4 minutes ( start counting when gnocchi are on top of the water ).Take out gnocchi using drainer and place them in a cold water for a few seconds, drain and put them on a
plate.If you want to keep them for later place gnocchi on a big
plate and allow to cool.You can also freeze them, it's worth add a tablespoon of oil before freezing that they don't stick together.