ßßß Cookit - przepis na Kopytka z dynią. / Pumpkin dumplings.

Kopytka z dynią. / Pumpkin dumplings.

nazwa

Wykonanie

Dyniowe kopytka chodzily mi po glowie od dawna i prawdę mówiąc przygotowałam je już jakiś czas temu. Natłok obowiązków, brak komputera i całe zamieszanie sprawiły, że blog poszedł trochę w odstawkę. Obiecuje poprawę i zapraszam Was do wypróbowania tego na prawdę prostego przepisu na pyszne kopytka.
Ja swojepodałam z masłem czosnkowym ale świetne są z masłem z szałwią :)
Na blogu zbajdziecie także przepis na tradycyjne kopytka oraz kopytka z koperkiem .
I couldn't stop thinking about pumpkin dumplings for a long time and to be honest I prepared them already some time ago. Lots of responsibilities, lack of working computer and all the fuss made the blog went to a backstage. I promise to improve and I invite you to try this really simple recipe for delicious pumpkin dumplings.
I served mine with garlic butter but dumplings taste great with sage butter too :)
On my blog you can find recipes for traditional polish dumplings and dumplings with dill also ( both recipes are in polish only but you can use translator button on the right top corner ).
Składniki :
* 500 g ziemniaków,
* 500 g dyni,
*1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
* 1 jajko,
* 200 g mąki ziemniaczanej,
* 400 g mąki pszennej + do podsypania,
Ingredients :
* 500 g potatoes,
* 500 g pumpkin,
* 1/2 tsp nutmeg,
* 1 egg,
* 200 g potato flour,
* 400 g flour + some for dusting,
Przygotowanie :
Dynie i ziemniaki obierz,umyj i pokrój na kawałki.
Przełóż do garnka, dodaj łyżeczkę soli, zalej wodą i gotuj około 30 minut ( do czasu aż dynia i ziemniaki będą miękkie ).
Odcedź i odparuj, odstaw do ostygnięcia.
Ubij dynie i ziemniaki na gładkie puree.
Przełóż na blat dodaj jajko, gałkę muszkatołową, mąkę ziemniaczaną i większość mąki pszennej.
Zagnieć ciasto podsypując mąką do czasu aż przestanie się kleić.
Dziel ciasto na części wielkości pięści, formuj wałek i krój na skośne kawałki.
Gotowe kopytka układaj na blacie posypanym mąką.
W dużym garnku zagotuj wodę z łyżką soli i oliwy. Wrzucaj kopytka partiami i gotuj przez 3-4 minuty od wypłynięcia.
Wyłów sitkiem i przełóż do zimnej wody na kilka sekund, odcedź i ułóż na talerzu.
Jeżeli nie jesz kopytek od razu przełóż je na tace i ostudź.
Możesz je też zamrozić warto przedtem dodać łyżkę oliwy aby się nie skleiły.
Preparation:
Peel and wash pumpkins and potatoes and cut into pieces.
Transfer to a saucepan, add a teaspoon of salt, cover with water and cook for about 30 minutes (until the pumpkin and potatoes are soft).
Drain and evaporate, set aside to cool.
Mash pumpkin and potatoes to a smooth puree.
Place it on a clean table top, add egg, nutmeg, potato flour, and most of the flour.
Knead the dough dusting flour until no longer sticky.
Divide the dough into fist-sized portion, the forming roller and cut to the slanted pieces.
Place them on the floured counter top.
In a large pot boil water with a spoon of salt and olive oil. Drop batch of gnocchi ( portions depends of your pot size ) into the boiling water and cook for 3-4 minutes ( start counting when gnocchi are on top of the water ).
Take out gnocchi using drainer and place them in a cold water for a few seconds, drain and put them on a plate.
If you want to keep them for later place gnocchi on a big plate and allow to cool.
You can also freeze them, it's worth add a tablespoon of oil before freezing that they don't stick together.
Źródło:http://www.jusiagotuje.pl/2015/02/kopytka-z-dynia-pumpkin-dumplings.html