Wykonanie

Pamiętacie francuskie tosty z nutellą ? Dziś też tosty, ale już nie tak słodko ;)Tosty z
jajkiem na twardo to idealny początek dnia ( no i może z
kawą :P ). Nie zabierają aż tak dużo czasu co na przykład naleśniki, do tego są syte i dadzą Wam energię na resztę poranka :DDo you remember french toast with nutella?
Today toast as well, but not that sweet ;)Toast with hard boiled egg is perfect start of the day ( with coffee maybe :P). Don't take up so much
time as pancakes for example,are sated and will give you energy for the rest of the morning :D

Składniki :* 2 kromki ulubionego
chleba ( u mnie pełnoziarniste z 6cioma ziarnami ),* 1
jajko,* 1 łyżka
masła /
oleju,* 1 łyżka kremowego
serka,* 1
jajko ugotowane na twardo,* 1 łyżka posiekanego
szczypioru,*
sól,
pieprz,Ingredients:* 2 slices of your favorite bread (my was wholemeal with 6 grains),* 1 egg,* 1 tbsp butter / oil,* 1 tbsp cream cheese,* 1 hard-boiled egg,* 1 tbsp chopped chives,* Salt, pepper,

Przygotowanie :Na patelni rozgrzej łyżkę
masła lub
oliwy.
Jajko roztrzep na talerzyku.Kromki
chleba obtocz w
jajku i smaż na złoty kolor (przez około 3 minuty z każdej strony).Posmaruj kremowym
serkiem, ułóż
jajko pokrojone w plasterki, posyp
szczypiorem, przypraw
solą i
pieprzem, przykryj drugą kromką i gotowe* !* możesz dodatkowo posmarować
majonezem ;)Preparation:On pan heat tbsp of butter or
olive oil.Beat egg on
plate.Slices of bread dredge in egg and fry until golden brown (about 3 minutes on each
side).Spreadwith cream cheese, put sliced egg, sprinkle with chives, season with salt and pepper, cover with secod bread slice - ready* !* you can also spred with a little bit of mayo ;)