Wykonanie

Mam dla Was
cynamonowe ciasteczka bez
mąki.Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne :)To kolejny przepis z "Good Food" :)I have for you cinnamon cookies without
flour.Fast to
make and
very tasty :)This is next recipe from "Good Food " :)Składniki :* 2 duże miałka z
jajek,* 1 łyżeczka
soku z cytryny,* starta
skórka z cytryny,* 200 g
cukru pudru, trochę do podsypania,* 250 g mielonych
migdałów,* 2 łyżeczki
cynamonu,* 1 łyżeczka mielonego
imbiru,Ingrediens :* 2 large egg whites,* 1tsp lemon juce,* zest 1 lemon,* 200 g icing sugar, plus extra for dusting,* 250 g ground almonds,* 2 tsp ground cinnamon,* 1 tsp ground ginger,

Przygotowanie :Rozgrzej piekarnik do 150 stopni.W dużej misce za pomocą miksera ubij
białka jaj.Dodaj
sok z cytryny, zmiksuj.Powoli dodawaj
cukier puder i
miks uj do czasu aż masa będzie sztywna.Wyjmij około 1/4 z miski i odłóż na bok.Do pozostałej masy dodaj mielone
migdały,
skórkę z cytryny,
cynamon i
imbir, zagnieć na gładkie ciasto.Ciasto rozwałkuj na grubość około 0.5 cm podsypując
cukrem pudrem ( możesz to zrobić
między dwoma kawałkami foli ).Ulubionymi foremkami wycinaj
ciasteczka które następnie ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia.Każde
ciasteczko posmaruj
bezą ( tą częścią masy, którą wyjęliśmy z miski ).Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 12 - 15 minut, do czasu aż
lukier stwardnieje.Ostudź i zamknij w pudełeczku, przechowuj do dwóch tygodni.

Preparation :Heat oven to 150 C.In big bowl
whisk egg whites using electric mixer until foamy.Add the lemon juice and mix.Slowly mix with icing sugar and mix until mixture is stiff.Remove about 1/4 of the mixture and set aside.Put the almonds, cinnamon, ginger and lemon zest in the bowl with the meringue and mix to nice gough.Roll out the dough to about 0 . 5 cm thick ( you can do it between two pieces of foil ).Using your favirite cookie cutter cut cookies and place them on baking
tray greased with fat or lined with baking paper.Spread entire top of each cookie with reserved meringue mixture.Put the
tray in the oven and bake for 12 - 15 minutes until meringue is set but not browned .Cool fully, put into container and keep for up to 2 weeks.