Wykonanie

Dawno nie było nic słodkiego !Sezon na
dynię w pełni... jedni gotują zupę, inni pieką ciacho a u mnie muffinki.A
dynia z
cynamonem i
syropem klonowy bardzo się lubi :)Składniki : ( na około 20 sztuk )- suche* 2 szklanki pełnoziarnistej
mąki,

* 1,5 szklanki standardowej
mąki,* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,* 2 łyżeczki
sody oczyszczonej,* 1/2 łyżeczki
soli,* 1 łyżeczka
gałki muszkatołowej w proszku,* 1 łyżeczka
cynamonu,* 3/4 szklanki
cukru,- mokre* 2 szklanki puree z dyni ( u mnie upieczona i zmiksowana ),* 1/4 szklanki
syropu klonowego,* 2/3 szklanki
oliwy,* 3
jajka,* 3 łyżki
mleka,Przygotowanie :Jak zawsze ...Składniki suche zmieszaj w dużej misce.Składniki mokre w mniejszej, a następnie wszystko razem.Nakładaj do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej
masłem do 2/3 wysokości.Wstaw babeczki do nagrzanego do 180 stopni i piecz około 20 minut ( do czystego patyczka ).Enjoy !